Sanatate la borcan

SanatateLeave a Comment on Sanatate la borcan

Sanatate la borcan

Terapia cu ventuze este populara de mii de ani. Nu doar batranele de la sat o foloseau, ci si medicii traditionali din China, Egiptul Antic si chiar si din Europa. Celebrii medici Galen si Hipocrate puneau mare pret pe ventuze, iar istoricul Herodot le mentioneaza ca tratament folosit in vindecarea a numeroase afectiuni.

Arata ca niste borcanele din sticla cu marginile rotunjite, care se aplica pe pielea unsa cu crema sau cu ulei de masaj. La gura ventuzei, se pune o flacara – de la o lumanare sau de la o bucata de vata inmuiata in spirt – care consuma aerul din interiorul ei, creand astfel un vid ce permite fixarea acesteia pe piele, care se ridica in interiorul ventuzei. In locul acela, circulatia sanguina se intensifica, iar bolile sunt practic absorbite in acest vid si apoi indepartate odata cu el.

Dupa tratament, pielea ramane afectata cateva zile, iar culoarea si aspectul general al echimozelor dau informatii despre gravitatea bolii si necesitatea continuarii curei. In general, ea se repeta la cateva zile, pana la disparitia problemei de sanatate.

DE LA RACEALA LA REUMATISM, MIGRENE SI CELULITA

Chinezii aplicau ventuzele in zonele aferente punctelor importante, situate de-a lungul meridianelor folosite in acupunctura si presopunctura. Poate ca aceasta stiinta straveche nu a ajuns pana la babele din sat, dar la 30-50 de ventuze inghesuite pe suprafata spatelui, imposibil sa nu nimeresti vreo cateva puncte importante.

Nu numai raceala trece cu ventuze, dar si astmul, hipertensiunea, problemele stomacale, impotenta, bolile prostatei, hemoroizii, reumatismul si durerile musculare. Au efecte si in torticolis, probleme menstruale, anemie, disfunctii sexuale, cistite, stari de oboseala, insomnii sau migrene, spondiloze cervicale si lombare.

In general, acest tratament fortifica sistemul nervos si imunitar, imbunatateste circulatia sanguina si amelioreaza tensiunile acumulate in muschi. Ventuzele sunt strict interzise gravidelor si persoanelor care au probleme dermatologice. De mare ajutor sunt insa in cazuri de celulita, unde se aplica pe pielea unsa si se misca de-a lungul zonelor afectate, generand un veritabil masaj tonifiant care elimina toxinele acumulate in tesuturi.

DIFERITE TIPURI DE VENTUZE

Istoricii arata ca primele tipuri de ventuze folosite erau confectionate din coarne de animale. Apoi s-au folosit cele din tulpina de bambus, ceramica si alama. Dar cel mai des utilizate sunt, si acum, ventuzele din sticla. Mai nou, capata insa amploare ventuzele din cauciuc, care se manevreaza mai usor, nemaiavand nevoie de foc. In cazul lor, vidul se creeaza pur si simplu prin presarea capatului acoperit.

Alte avantaje sunt ca se preteaza mult mai bine la realizarea masajului, sunt mai usoare si nu se sparg. De fapt, se aplica atat de usor ca ti le poti administra si singura! Mai nou, s-au inventat ventuzele magnetice, care au in centru un magnet sau un ac magnetic ce amplifica de cateva ori puterea ventuzei, reusind astfel chiar eliminarea virusurilor din organism pe cale naturala.

Orice tip ai alege, toate se curata simplu cu apa si sapun, si se aplica neaparat pe pielea proaspat spalata si uscata. Dupa terapie, pacientul trebuie sa stea invelit intr-o patura groasa, care va ajuta la declansarea procesului de transpiratie, cheia secreta prin care toate toxinele sunt eliminate.

Ventuzele se aplica pe spate, in zonele dureroase, dar niciodata in dreptul inimii, chiar daca se pun pe piept sau pe umeri. Se mai aplica in zona subclaviculara, pe fata anterioara si laterala a toracelui, deasupra omoplatului si la baza toracelui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top