Repararea greșelilor de machiaj

FrumuseteLeave a Comment on Repararea greșelilor de machiaj

Repararea greșelilor de machiaj

Se întâmplă uneori să achiziționați produse de machiaj care să nu fie ceea ce vă doriți. De vină pot fi graba, lumina din magazin sau consilierea greșită. Iată câteva trucuri ce pot salva situația, dar și ceva bani, ca să nu fie nevoie să cumpărați alte produse.

În general, folosesc cam aceleaşi produse de make-up pe chipul meu şi mâna mi se duce către acelaşi stil de machiaj; nu este rău, mai ales că mă perfecţionez continuu pe tehnica respectivă de make-up.

Însă am momente în care vreau să evadez din acel şablon şi, în funcţie de eveniment sau dispoziţie, îmi adaptez machiajul, apelând la alte tuşe de culoare sau alte tehnici. În ambele cazuri, plăcerea de a mă juca cu produsele de make-up este greu de egalat, deşi este diferită de situaţia în care machiez pe altcineva.

Ați cumpărat fondul de ten greșit

Prea închis

Pentru a-l aduce la nuanţa potrivită tenului, puteţi să-l combinaţi cu crema de protecţie solară care, de obicei, este foarte albă şi, automat, mai deschide cu câteva nuanţe fondul de ten. Alternativ, puteţi folosi un bronzer facial pentru a închide cu câteva nuanţe culoarea tenului. Nu uitaţi să coborâţi şi pe zona gâtului cu bronzer-ul, pentru a preveni efectul de mască.

Prea deschis

Aplicaţi fondul de ten pe faţă şi mizaţi pe tehnica de sculpting: cu ajutorul unui corector mai închis la culoare sau a unei pudre bronzante, aplicaţi tuşe de culoare pe zona tâmplelor şi pomeţilor. La final, totul va părea mult mai natural.

Ați cumpărat blush-ul greșit

Prea transparent

Înainte de a aplica blush-ul, nu uitaţi să uniformizaţi tenul cu fond de ten şi să-l fixaţi cu pudră. Apoi, structuraţi pomeţii cu o pudră bronzantă, iar peste aplicaţi acest blush. Veţi obţine o reflexie foarte reuşită pe zona pomeţilor.

Prea intens

Cu ajutorul pensulei de blush, combinaţi pudra satinată cu blush şi veţi obţine un efect radiant pe pomeţi.

Ați cumpărat rujul greșit

Culoare prea intensă

După ce aţi aplicat rujul – evident, cu buzele conturate în prealabil –, aplicaţi peste un ruj bej. Nuanţa va deveni mai deschisă şi o puteţi ajusta după cum preferaţi.

Culoare prea transparentă

Conturaţi buzele cu un creion mai intens, inclusiv pe întreaga lor suprafaţă. Aplicaţi rujul, apoi absorbiţi excedentul cu ajutorul unui şerveţel. Se repetă procedeul de două ori şi, astfel, nuanţa şi textura rujului vor fi mai intense.

Ați cumpărat fardul de pleoape greșit
Prea deschis
Cu ajutorul unui creion khol maro sau negru (intensitatea o alegeţi în funcţie de pigmentul tenului sau de stilul de make-up: zi sau seară), se aplică un strat de culoare pe pleoapele superioare şi se fixează cu ajutorul fardului.
Prea închis
Aplicaţi peste machiajul ochilor o pudră satinată. Prin prisma refexiilor pudrei, nuanţa de fard se va deschide la culoare.

Aceste ajustări le puteţi realiza şi peste fardurile clasice, pe care le aveţi deja în trusă şi, astfel, mai revigoraţi paleta cromatică a kit-ului personal de make-up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top