Pentru o vitalitate de zile mari

Vitamine & mineraleLeave a Comment on Pentru o vitalitate de zile mari

Pentru o vitalitate de zile mari

Il poti asimila in special din legumele cu frunze verzi si preparatele din organe animale. Dar cantitatile cu adevarat relevante se gasesc in suplimente cu acid alfa lipoic, care isi fac cel mai bine efectul daca le iei pe stomacul gol. In principiu, nu exista contraindicatii, chiar daca esti insarcinata sau alaptezi.

Insa, daca esti in tratament cu anumite medicamente antidiabetice, e mai bine sa te consulti cu medicul inainte de a lua aceste suplimente. Chiar daca acidul alfa lipoic scade spectaculos nivelul glicemiei, nu poti sti ce reactie da cand se intalneste cu medicamentul tau.

NENUMARATE EFECTE BENEFICE

Acidul alfa lipoic este util in tratarea sclerozei multiple. El previne deteriorarea celulelor creierului in urma unui atac cerebral si mentne functiile cerebrale in parametri optimi, in cazul persoanelor in varsta, si chiar poate imbunatati emoria de lunga durata a bolnavilor de Alzheimer.

Acest acid, are atunci cand a fost descoperit, in anii ’80, a fost initial clasificat ca vitamina, are puterea de a-ti da vitalitate, deoarece ajuta vitaminele B sa transforme in energie carbohidratii, grasimile si proteinele obtinute din alimentele pe care le consumi.

Pentru ca faciliteaza transportul glucozei catre muschi, doar o cantitate mica de glucoza va mai fi transformata in grasime, ceea ce iti poate aduce o forma mai armonioasa, lipsita de colacei si aripioare nedorite. Si pentru ca are efecte antioxidante puternice si elimina toxinele, te poate scapa inclusiv de acnee sau de alte probleme ale pielii.

AJUTA IN CAZURI DE DIABET SI AFECTIUNI ALE FICATULUI

Bolnavii de diabet se confrunta in timp si cu alte afectiuni, cum ar fi neuropatia diabetica si cataracta. Acidul alfa lipoic ajuta organismul sa foloseasca in mod eficient glucoza si sa lupte cu neuropatia diabetica. Un aport corect din acest acid poate face ca dependenta de insulina sa scada din ce in ce mai mult.

De asemenea, ficatul afectat de hepatita sau de folosirea unor substante daunatoare se poate detoxifia in prezenta acidului alfa lipoic. Studii de laborator, dar si pe cazuri concrete, arata rezultate uimitoare in cazul otravirii cu mercur, ciuperci, cianura de potasiu, antimoniu sau intoxicatiei cu streptomicina.

UN ALIAT IMPOTRIVA CANCERULUI

Acidul alfa lipoic este un puternic antioxidant, de aceea poate preveni aparitia cancerului. El mareste producerea de glutation, o substanta naturala care actioneaza deopotriva ca un antioxidant, un stimulator al sistemului imunitar si, totodata, un detoxifiant. Studiile au aratat ca acidul alfa lipoic poate preveni mutatia celulelor, lucru ce inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top