Invinge verucile

SanatateLeave a Comment on Invinge verucile

Invinge verucile

Verucile sunt formatiuni benigne ale pielii determinate de infectia activa cu unele tipuri de papiloma virusuri umane (HPV).

Infectarea se produce prin solutii de continuitate ale pielii sau ale mucoaselor, fiind urmata de o lunga perioada de incubatie, dupa care se produce proliferarea celulelor epiteliale cu aparitia unor excrescente cu diverse aspecte si localizari: veruci vulgare (localizate mai ales in zonele de frictiune ale pielii, pe maini, degete, periunghial, picioare, coate, genunchi, fata), plantare (localizate in talpa), plane, filiforme (mai ales la nivelul fetei), polipi laringieni (ce determina raguseala), vegetatii veneriene (anumite tipuri de HPV cu transmitere sexuala).

Frecvent intalnita in cadrul populatiei (7%-10% ), contagioasa, boala se transmite interuman sau prin contactul cu obiecte infectate.

Verucile se pot extinde la aceeasi persoana prin autoinoculare (grataj, intepaturi, ras etc.), mai ales in conditii de imunitate scazuta, iar inlaturarea lor prin metodele clasice (crioterapie, cheratolitice) este frecvent urmata de recidive.

CAUZE ASCUNSE

In abordare integrativa, vindecarea unei boli nu se poate produce decat odata cu tratarea terenului, precum si a cauzelor din plan energetic si spiritual. In acest sens, verucile sunt rezultanta materializarii sentimentului de autodepreciere, a tendintei de a se considera dizgratios, urat, neplacut celorlalti.

De multe ori, aparitia verucilor la nivelul degetelor este urmarea unor experiente dureroase de refuz a unei maini pe care subiectul in cauza o intinde cu dragoste catre ceilalti. La fel, aparitia negilor plantari poate fi corelata cu oprirea sau deturnarea din drumul ascendent, eventual spre evolutie spirituala, ca urmare a propriei deprecieri sau a sentimentului de a nu fi la inaltimea ceruta.

Importanta aspectelor psihoemotionale in aparitia si tratamentul negilor a fost relevata si de medicina vestica: inca din anii ’50, hipnoza si psihoterapia au fost utilizate cu succes pentru prevenirea recidivelor bolii. In abordare ayurvedica, verucoza este o afectiune determinata de un dezechilibru al celor trei dosha, mai frecvent un exces de kappa (apa si pamant), expresie a neoformatiunilor benigne sub actiunea unei entitati de natura vata (aer), papiloma virusul.

Alaturi de celelalte masuri, se recomanda o alimentatie alcalinizanta bogata in legume si fructe, fara exces de dulciuri si toxice (cafea, alcool, carne, alimente procesate din comert).

MASURI DE LUAT

Este evidenta importanta tratamentului general care sa realizeze atat o restabilire a imunitatii generale, cat si o imunizare in plan psihologic, in sensul modificarii reactiei subiectului la ceea ce nu poate schimba, fara a-si produce acumulari negative in plan psihoemotional.

Suplimentarea cu vitamina C (minimum 4 g pe zi cu efect antiviral), vitamina E (100 UI pe zi oral si o gelula desfacuta si aplicata zilnic pe neg), vitamina A (100.000 UI pe zi timp de o saptamana, apoi 50.000 UI pe zi inca o saptamana, ulterior 25.000 UI pe zi cu pauze de cate 15 zile) reprezinta cateva parghii pentru un sistem slabit energetic, la care se pot adauga substante cu rol in mentinerea integritatii pielii: zinc (50 mg pe zi), aminoacizi sulfurati in dieta (sparanghel, ceapa, usturoi, citrice), L-cisteina (500-1000 mg pe zi), metilsulfonilmetan.

FITOTERAPEUTICE

Plantele actioneaza nu numai farmacologic, ci si prin efectul lor subtil asupra invelisului energetic al corpului (aura) si asupra psihicului uman.

Se recomanda amestecuri de plante calmante depurative (care din punct de vedere ayurvedic sa inlature excesul de fluide): radacina de brusture, papadie, coada-calului, treifrati-patati, la care se adauga plante cu actiune antivirala, antitumorala si tropism cutanat: napraznic, galbenele, trifoi-rosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top