Fa-ti vacanta mai verde

LifeLeave a Comment on Fa-ti vacanta mai verde

Fa-ti vacanta mai verde

In fiecare an, vacanta de vara pune in miscare sute de milioane de oameni si genereaza mii de tone de dioxid de carbon in atmosfera. Se pare ca atunci cand noi ne bucuram de zilele libere si de destinatiile care ne ajuta sa ne rencarcam bateriile, planeta sufera si se sufoca.

Nici sa ramanem acasa nu e, bineinteles, o solutie pe termen lung, pentru ca e pacat sa nu ajungem in locuri cu adevarat speciale, doar pentru faptul ca avionul e cel mai poluant mijloc de transport. Putem face, in schimb, gesturi care contrabalanseaza efectele negative ale calatoriei noastre.

LA DESTINATIE

Incearca sa consumi cat mai putin din resursele neregenerabile. Nu sta cu luminile aprinse in toate camerele, nu lasa televizorul pornit sau aerul conditionat sa mearga doar ca sa gasesti camera racoroasa, nu petrece o ora sub dus si nici nu lasa apa sa curga cand te speli pe dinti, doar pentru ca factura nu va sosi la tine in posta.

Nu cere sa iti fie schimbate zilnic prosoapele, daca nu e cazul, nu arunca gunoiul in toate cosurile disponibile din camera si baie (alege unul singur, ca sa nu fie nevoie sa ti se schimbe toate pungile de gunoi) si, daca ai cum, foloseste produsele tale de igiena.

Nu de alta, dar confectionarea recipientelor mici din plastic in care stau gelurile de dus si sampoanele este extrem de poluanta – un singur hotel mare din SUA foloseste anual peste 150.000 de astfel de sticlute…

PE PARCURSUL SEJURULUI

Incearca sa te informezi dinainte, de pe internet, cu privire la obiectivele turistice, caci anual, peste un milion de ghiduri de calatorie se vand si doar o mica parte dintre acestea se si recicleaza (18%), iar restul ajung la gunoi. Incearca sa folosesti o camera foto digitala, pentru ca cele cu film nu sunt deloc prietenoase cu mediul. Aproape 700 de milioane de role de film sunt consumate in fiecare an si, din pacate, procesarea lor implica folosirea unor substante chimice periculoase.

Apropo de substante nocive pentru planeta, trebuie sa fii atenta si cand iti alegi crema de protectie solara. Opteaza pentru una bio, deci biodegradabila, nu de alta, dar oamenii de stiinta trag un semnal de alarma si estimeaza ca viata vietuitoarelor marine si a recifelor de corali sunt puse in pericol de cele peste 6.000 de tone de creme de protectie solara cu care intram in apa marii, in fiecare an.

De aceea, varianta biodegradabila e solutia cea mai sigura, care te protejeaza si pe tine, dar si viata marina, gratie ingredientelor care se descompun imediat cand intra in contact cu apa.

600 DE MILIOANE DE TONE DE CO2 PRODUC, ANUAL, AVIOANELE
Cazare la cort? Daca te tenteaza, afla ca este cea mai eco-friendly varianta posibila si, bineinteles, cea mai prietenoasa cu bugetul familiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top