Comori accesibile

Fructe & legumeLeave a Comment on Comori accesibile

Comori accesibile

Nu doar fructele delicioase, ci si coditele au valente terapeutice remarcabile. Poate de aceea, ciresele au inceput sa fie considerate o revelatie medicala si nutritionala in ultima perioada si sunt in masura sa combata boli serioase. Sa incepem cu fructul.

Acesta poate stimula in mod natural imunitatea organismului, prin continutul de vitamine (provitamina A, vitaminele B, C si K) si minerale (calciu, magneziu, zinc, cupru, potasiu, fier, fosfor, sulf ). In plus, ciresele rosii contin antocianine si cianidine, niste antioxidanti puternici, care tin la distanta bolile aparatului cardiovascular. Si chiar si dife rite tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, dupa cum sustin cercetatorii care le-au studiat.

Si asta datorita acidului elagic, care combate efectele multor substante cancerigene, fie ele naturale sau sintetice. Poate ar trebui sa mai stii ca o dieta bogata in cirese iti protejeaza sanatatea si prin reducerea nivelurilor ridicate ale colesterolului si trigliceridelor din organism.

COMBAT INFECTIILE DIN CORP

O mana de cirese consumata in fiecare zi are un efect antiinflamator mai puternic decat ar avea 10 pastile cu acid acetilsalicilic. Cercetarile confirma rolul acestor fructe in scaderea nivelului acidului uric, al proteinei C-reactive si al oxidului nitric – ceea ce indica practic eficienta cu care aceste fructe inhiba procesele inflamatorii.

TE UMPLU CU OPTIMISM

Nimic nu te poate face sa vezi viata in roz? Mananca un castron cu cirese si mai vorbim! Vei descoperi ca nu-s doar savuroase, dar au si o actiune calmanta si reconfortanta.

CODITELE CURATA RINICHII

Deci nu le arunca, usuca-le si fa-ti ceaiuri din ele. Dizolva calculi renali, amelioreaza reumatismul si guta. Ceaiul e benefic si pentru combaterea febrei sau a racelilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top