Cistita de dupa si alte neplaceri sexuale

Sanatate sexualaLeave a Comment on Cistita de dupa si alte neplaceri sexuale

Cistita de dupa si alte neplaceri sexuale

Se mai numeste si cistita lunii de miere, desi denumirea e depasita. Pe vremuri, cand femeile nu faceau dragoste pana in noaptea nuntii, se puteau confrunta cu ea dupa ce descopereau deliciile erotismului. In zilele noastre, marea majoritate a tinerilor isi incep viata sexuala inainte de a se casatori si sunt multe cazurile in care femeile ajung in aceeasi situatie.

Cistita este o inflamatie a vezicii urinare, asociata sau nu cu inflamatia uretrei – canalul prin care se elimina urina – si ea se datoreaza infectarii cu bacterii din zona anusului sau a vaginului. De cele mai multe ori este vorba despre Escherichia coli, dar pot fi si Klebsiella, Enterobacter, Proteus sau Pseudomonas. Acestea ajung in zona uretrei datorita miscarii penisului in vagin, intr-un act sexual care dureaza destul de mult timp.

LUBRIFIEREA, CHEIA SUCCESULUI

O cauza importanta a aparitiei cistitei dupa actul sexual este lubrifierea insuficienta. Asta daca nu luam in calcul igiena perfecta a zonei, pe care o consideram respectata prin definitie. Un sfat pretios din partea specialistilor: nu te sterge in zona genitala dinspre anus spre deschizatura vaginului, ci intotdeauna invers, adica din fata catre in spate, pentru a nu contamina zona vaginala cu bacteriile respective.

Frecarea penisului de un vagin prea uscat poate forma mici rani ce favorizeaza inmultirea acestor microorganisme rautacioase. Penetrarea anala urmata de cea vaginala duce in cele mai multe cazuri la aparitia cistitei la cateva ore dupa contactul sexual.

LECUIESTE-TE DE EA

Odata instalata, cum scapi de ea? In primul rand, bea multe lichide diuretice: ceai de coada calului si matase de porumb sau sirop de afine. Ideal ar fi sa mergi la medic ca sa-ti recomande ce investigatii trebuie sa faci. Totodata, fa bai de sezut cu apa calda sau cu ceaiuri decoada calului sau pelin.

Protejeaza-ti zona genitala si picioarele de frig si evita contactul sexual pana cand te vindeci. Dupa aceea, pentru a prevenivreimbolnavirea, bea multe lichidevinainte de a face dragoste (siropul devafine contine substante care ajuta)vsi urineaza imediat dupa, pentru a curata canalele. Nu trebuie sa neglijezi acest aspect, in timp poate duce la dereglari la nivelul rinichilor.

MISCARILE SALBATICE CARE DOR DUPA

In timpul actului sexual, in corp sunt eliberati hormonii placerii, endorfinele, care fac sa roseasca de invidie orice analgezic puternic. Aproape ca nu mai simti nicio durere. Dar dupa ce totul se termina, nivelul lor scade treptat si vanataile incep sa doara.

Datorita lovirii violente a testiculelor de osul pubian al partenerei, poate aparea o inflamare a vaselor de sange destul de neplacuta. Nici osul respectiv al femeii nu ramane neafectat. Pentru o placere de cateva minute merita sa te doara apoi o saptamana? Pasiunea controlata este cel mai bun remediu.

Caldura aplicata in zona abdominala poate fi de mare ajutor in timpul puseelor dureroase. Perna cu apa calda este o solutie excelenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top