Apele termale – izvor de frumusete

BlogLeave a Comment on Apele termale – izvor de frumusete

Apele termale – izvor de frumusete

Pielea noastră iubește apa, iar când vine vorba de sănătatea tenului, hidratarea, sub toate formele ei, e o datorie ce nu trebuie neglijată.

Pe lângă cantitatea optimă de lichide ce nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică, efectul benefic al consumului de apă putând fi considerat în sine un ritual de frumuseţe, ne mai putem ajuta tenul şi extern, iar aici intră în scenă sprayurile cu apă termală – un produs de beauty ce ar trebui să-şi găsească negreşit locul în rutina zilnică de înfrumuseţare, mai cu seamă în sezonul cald, când organismul pierde prin transpiraţie o cantitate importantă de apă.

Ce sunt

Cunoscute de secole pentru puterea lor vindecătoare, apele termale şi-au câştigat o binemeritată notorietate şi în industria de frumuseţe, fiind folosite cu mult succes în dermatocosmetică, adică în acea ramură a cosmeticii ce combină frumuseţea cu sănătatea. Astfel, acum ne putem bucura de un produs exclusiv made in nature, bogat în nutrienţi şi imposibil de reprodus în laborator.

Până să apară însă sub diverse forme pe rafturile farmaciilor şi ale magazinelor de profil, apele termale erau cunoscute şi folosite, oficial, de câteva secole bune, pentru beneficiile lor de necontestat asupra sănătăţii. Proprietăţile acestor ape miraculoase din adâncuri se datorează de fapt circuitului apei în natură.

Mai precis, parcursului apei de ploaie care, odată ajunsă în munţi, coboară apoi la o adâncime de aproximativ 1.000 de metri, pentru ca apoi să reajungă la suprafaţă sub forma izvoarelor termale. În timpul acestui proces îndelungat, apa suferă transformări, fiind îmbogăţită cu minerale şi dioxid de carbon.

Cum acționează

Supranumite şi „apele tenului frumos“, apele provenite din izvoare termale şi folosite în industria cosmetică au, în primul rând, un efect de împrospătare şi calmare a tenului, indiferent de tipul acestuia, fiind chiar recomandate tenurilor cu probleme.

Utilizate, în general, înainte de aplicarea produselor zilnice de îngrijire, apele termale sub formă de spray pot fi la fel de bine folosite şi după finalizarea machiajului, cu scopul de a-l fixa cât mai bine. Pentru a optimiza hidratarea tenului, apele termale se pot folosi zilnic, în fiecare dimineaţă, prin pulverizarea uşoară pe faţă şi decolteu, pentru ca apoi surplusul de apă de pe zona pulverizată să fie şters uşor cu ajutorul unui şerveţel de hârtie.

Iar faptul că această simplă minune a naturii este acum comercializată sub diverse forme te scuteşte de nenumărate drumuri la spa, fiind un adevărat beneficiu „la pachet“ pentru persoanele care se confruntă cu un ten sensibil şi nu numai.

Deşi apa termală şi produsele care o au la bază sunt folosite cu precădere în sezonul cald – sprayurile cu apă termală nu ar trebui să-ţi lipsească, fie că vrei să-ţi răcoreşti pielea după o zi însorită la mare, fie că vrei doar o doză de „răcoare“ într-o zi toridă de vară –, acestea sunt perfecte şi în anotimpul rece, ajutând pielea, care devine mai uscată din cauza frigului, să-şi menţină un nivel echilibrat de hidratare.

Beneficii

Apele termale sunt utilizate de mii de ani în tratarea unor afecţiuni precum artrita, arsurile, durerile articulare etc. Aflându-şi izvoarele la adâncimi mari, acestea sunt ferite de poluare şi bacterii, fiind bogate în CO₂, minerale, iod şi săruri, calităţi care le fac ideale pentru tratarea diverselor probleme ale tenului, precum şi pentru menţinerea acestuia sănătos şi tânăr. Iar dacă te confrunţi cu probleme ale pielii, precum rozaceea, psoriazisul şi eczemele, sprayurile cu apă termală sunt un adevărat panaceu, mereu la îndemână.

Pe lângă variantele simple ce se pot pulveriza oricând, apa termală mai este folosită cu succes şi în game cosmetice complete: creme de faţă, loţiuni demachiante, creme de corp, măşti pentru faţă, scruburi de corp, balsamuri de buze etc.

Produsele dermatocosmetice care au în componenţa lor apă termală sunt ideale pentru tenul sensibil. Astfel, folosirea regulată a acestora va hidrata şi va echilibra tenul cu probleme, reducând în acelaşi timp inflamaţiile pielii. În plus, apa termală este chiar recomandată după operaţii sau intervenţii de natură dermatologică, pentru efectul calmant pe care îl are asupra pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top