Aeriseste-ti casa cu plante

LifeLeave a Comment on Aeriseste-ti casa cu plante

Aeriseste-ti casa cu plante

Din copilarie stim ca arborii purifica atmosfera prin intermediul fotosintezei, intrucat pentru ei este hrana pura ceea ce pentru noi este nociv: dioxidul de carbon. Prietenia dintre regnul vegetal si oameni se pastreaza si in interio rul caselor, nu numai in parcuri si gradini.

Plantele de apartament au aceeasi pasiune pentru substantele care sunt daunatoare pentru noi. Mai mult decat dioxi dul de carbon, lor le place sa res pire formaldehidele emanate de mobilierul PAL, spuma izolanta si mochetele noastre.

Savureaza pe indelete benzenul si amonia cul produse de obiectele din plastic, vopsele si diferitele substante de curatat pe care le folosim frecvent si care ne ataca sanatatea. Sunt de-a dreptul pasionate de benzenul emanat de lumanarile parfumate, picturi si detergenti. Le plac la nebunie undele electromagnetice care plutesc in jurul calculatoarelor si care, pentru noi, sunt nocive.

MAI MULTE DESPRE SUBSTANTELE NOCIVE

Formaldehida este un gaz inodor, care este emanat de mobile si materiale de constructii, vopsele, carton, detergenti, adezivi, lacuri, produse cosmetice si tigari. Se afla pe lista cauzelor cancerului cavitatii bucale. Toluenul din unele cosmetice, solventi si pesticide da nastere durerilor de cap, ametelii, somnolentei, confuziei si lipsei de coordonare a miscarilor.

Benzenul se gaseste in adezivi, cerneluri, plastic si tigari. Poate da ameteala, somnolenta, accelerarea ritmului cardiac, dureri de cap. Monoxidul de carbon poate fi produs de aparatele de incalzit sau de aparatele menajere. Xilenii sunt prezenti in insecticide, in lacuri, vopsele si li pici. Irita pielea, ochii si mucoasele, afecteaza sistemul nervos central si rinichii.

Ftalatii existenti in compozitia policlorurii de vinil din care se fac jucariile si alte obiecte din plastic perturba sistemul endocrin, rini chii si ficatul. De asemenea, aparatele electromagnetice emit campuri care au efecte nocive asupra sanatatii, cum ar fi oboseala, durerile de cap, afectiunile cardiovasculare sau neurologice.

ALEGE PLANTELE DE CARE AI NEVOIE

Nu toate florile agreeaza acelasi tip de noxe, asa ca e bine sa stii exact de ce ai nevoie. Specialistii de la NASA au descoperit ca unele plante sunt mai eficiente decat altele in ceea ce priveste un anumit tip de substanta daunatoare. O singura planta e capabila sa purifice noua metri patrati de apartament uzual – iar daca sunt mai multe, cu atat mai bine! Cu cat au frunzele mai mari si consuma mai multa apa, cu atat sunt mai purificatoare.

AZALEEA elimina cel mai bine amoniacul din produsele de curatare, deci nu ezita sa-ti decorezi bucataria si chiar si baia cu exemplare cat mai colorate. Nici n-are nevoie de prea multa lumina, dar prezenta ei isi va merita locul. Formaldehidele din mobila PAL si mochete sunt absorbite cu succes de specia de feriga numita NEPROLEPIS

EXLATATA. Aceeasi formaldehida exalta si simturile interne ale VOALULUI MIRESEI si ale banalului FICUS, care pe deasupra mai sunt si mari consumatoare de monoxid de carbon.

PHILODENDRONUL este un alt pasionat de aceste substante nocive emanate de mobile si, in plus, acestuia ii plac si undele electromagnetice pe care le degaja aparatele electrice, fie ca sunt in functiune sau doar oprite si in priza – cum ar fi televizorul, de exemplu.

IEDERA se delecteaza cu benzen si are marele avantaj ca n-o deranjeaza sa stea in intuneric. In privinta undelor nocive emanate de calculatoare si televizoare, cel mai bun este CACTUSUL, pe care nici nu trebuie sa-l uzi decat de trei ori pe an… Dar cactusii produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, asa ca imprieteneste-l si cu un ficus alaturi.

20 grade C ESTE TEMPERATURA OPTIMA PENTRU PLANTELE DIN CASA TA, DAR SI PENTRU TINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top