5 motive pentru care să apelezi la un coach

BlogLeave a Comment on 5 motive pentru care să apelezi la un coach

5 motive pentru care să apelezi la un coach

Uneori, atunci când avem de luat o decizie dificilă, nu ştim încotro să ne îndreptăm sau care ne sunt adevăratele priorităţi, e bine să apelăm la întrebări ajutătoare,care să ne să ne limpezească mintea şi să ne clarifice gândurile.

Însă, cel mai adesea, chiar şi simplă căutare a unor întrebări potrivite pentru situaţia noastră se dovedeşte dificilă. De aceea, în astfel de situaţii ar fi bine să apelezi la un coach, un om care poate vedea situaţia ta în mod obiectiv şi care te poate ghida să te înţelegi mai bine pe tine.

În şedinţa de coaching obţii:

1. O clarificare a gândurilor

Coach-ul pune accent pe scopuri / obiective care chiar contează pentru tine şi în acest fel mintea nu mai e un impediment prin gânduri negative limitatoare, ci mintea devine un prieten care este aici să lucreze în favoarea ta că fiinţă holistică.

Aşa îţi poţi da seama de acele tipare de auto-sabotare care stau în calea armoniei tale şi îţi poţi concentra atenţia spre gânduri constructive pe toate planurile.

2. O stare emoţională mai armonioasă

Prin tehnici de accesare a resurselor interioare, vizualizare creativă şi imaginaţie, se crează noi conexiuni neuronale, adică stări înalte emoţional care te ajută sădepăşeşti blocajele şi să regăseşti starea de bine (well being).

Beneficiezi de schimbări profunde la nivel emoţional şi în modul de a privi lucrurile în anumite situaţii provocatoare, vei observa că ești mai relaxat, mai detaşat şi mai eficient în abordarea problemelor.

3. Relaxarea corpului – îmbunătăţirea sănătăţii

Atunci când corpul se relaxează, poţi atinge acea stare de linişte în care poţi vedea mult mai clar confuzia şi felul în care poţi ieşi din ea. Astfel îţi accesezi ambele emisfere cerebrale şi intuiţia. Cu o minte relaxată poţi lua deciziile potrivite pentru sănătatea ta. De asemenea, prin metodele de meditaţie folosite şi tehnicile de bioenergie observi rezultate directe în senzaţiile corporale.

Rezultatul la nivel corporal îl percepi, de regulă, prin faptul că respiri corect. O respiraţie corectă este atunci când abdomenul este relaxat. Poate fi şi un abdomen tonifiat, dar diferenţa se observă printr-o respiraţie împlinitoare, nesacadată.

4. Îmbunătăţirea performanţelor

Atunci când te împrieteneşti cu ţine însăţi, ai altă energie pentru a face ceea ce vrei cu adevărat!

Prin coaching obţii rezultatele care contează pentru tine, pe plan profesional, financiar, personal.

Acest proces te ajută să îţi accesezi inspiraţia, adică acele schimbări cheie care îţi fac viaţă mai frumoasă. Coach-ul te susţine şi te provoacă să te implici, să pui în practică ceea ce conştientizezi.

5. Coerenţă interioară – fericire

Auto-cunoaşterea şi coaching-ul te ajută să îţi re-stabileşti priorităţile în ceea ce priveşte planul mental, emoţional, fizic (acţiuni). Este de fapt o aliniere interioară cu o stare de armonie, de well being.

Şedinţele de coaching NLP se aseamănă ca şi cadru cu cele de psihoterapie, iar diferenţa în coaching este că accentul e pus mai mult pe rezultate, pe prezent şi obiective. Explorarea trecutului se face prin anumite metode de regresie cu scopul depăşirii blocajului şi accesării resurselor interioare.

Într-un cadru de ascultare în care te expui fără să fii sub nici o formă judecat/ă, ai ocazia să verbalizezi şi să conştientizezi harta ta despre realitate.

Astfel percepţia devine mult mai clară şi accesezi noi moduri de a te înţelege şi de a merge în direcţia bucuriei inimii tale.

Informaţiile discutate sunt confidenţiale şi rămân în cadrul discutat.

O şedinţă de coaching cu Maria Constantinescu, Coach NLP:

În şedinţa de coaching pe care o facilitez folosesc metode de coaching, NLP (programare neuro-lingvistică) şi tehnici de bioenergie prin mindfulness.

Coaching-ul presupune ascultare, conversaţie şi întrebări de clarificare pentru obiectivele clientului.

NLP-ul (programarea neuro-lingvistică) îmbină o multitudine de metode de psihologie aplicată ce implică: imaginaţia, regresia (accesarea amintirilor), relaxarea profundă, lucrul cu inconştientul. Studiile în psihologie arată că inconştientul gestionează mai mult de 90 % din viaţă – decizii, gânduri, emoţii, acţiuni.

Mindfulness este starea de meditaţie, de linişte profundă dincolo de gânduri. Este starea în care ambele emisfere cerebrale sunt activate. Ca facilitator, atunci când aplic tehnici de bioenergie prin canalul energetic al palmelor pur şi simplu stau în linişte interioară pentru persoana din faţa mea. Este un tratament energetic care acţionează ca impuls pentru liniştirea minţii, a corpului, pentru echilibrare emoţională şi pentru activarea percepţiei dincolo de gânduri.

Prin faptul că mă conectez cu energia inimii, persoana care primeşte tratamentul se conectează cu propriul centru, centrul inimii.

Aceste tehnici le aplic de regulă la finalul şedinţei.

Durata unei şedinţe este de aproximativ 60 minute.

Mesaj din inima: Regăseşte-ţi inspiraţia, şi anume ce îţi place să faci, ce schimbări ar aduce mare beneficiu în viața ta. De multe ori poate fi vorba de mici schimbări de atitudine în situaţii cheie.

Eşti mult mai mult decât un gând, o descriere, da-ţi voie să zbori!

(Maria Constantinescu)

P.S. Uneori avem nevoie de un imbold pentru a începe sau pentru a încerca ceva nou.

De aceea, echipa Beautyferia îţi pune la dispoziţie o şedinţa test de coaching, pentru a simţi direct pe pielea ta beneficiile acestei terapii.

Dacă vrei să afli mai multe detalii, îţi recomandăm site-ul Mariei, www.inspirationcoach.ro, care este o sursă de inspiraţie şi pentru noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top